TeamTTW overheerst in Nederhorst!

Zondag stond het NK triathlon weer op het programma
dit keer ging het echter over het Nederhorst Kampioenschap oftewel de 1/8 triathlon van Nederhorst den Berg.
Samen met Weesp zijn dit “de” regionale wedstrijden van het seizoen.

Tim en Daan Jacobs stonden aan de start, voor Steff was het nog even twijfelen vooraf omdat hij de hele triathlon van Venetië nog in de benen had en niet zeker wist of die op tijd hersteld zou zijn.Uiteindelijk de knoop doorgehakt en toch van start gegaan.

De meeste tegenstand konden we verwachten in de persoon van Ricardo Scholten en Martijn Boot die de afgelopen 2 jaar zegevierde in Nederhorst.

Na de LeMans zwemstart (in t water rennen) waren Martijn wn Tim als goed en snel weg. Steff en Daan moesten even een gaatje laten maar op de terugweg kon Steff toch aansluiten bij de eerste 2 en in een groepje van 4 kwamen zij uit het water. Daan zat daar nog iets achter.

Tim was razendsnel weg uit de wissel en Steff zat als 2e op de fiets en kon Tim al gauw bijhalen en trok meteen in de 1e ronde een flink gat met de concurrentie. Tim moest Ricardo op de fiets voorbij laten gaan en even later ook Martijn Boot maar plek 2 tm 5 bleef erg dicht bij elkaar.

Steff had ruim 2.5 minuut voorsprong na het fietsen en na een rommelige wissel waar hij even opzoek moest naar zijn schoenen kon hij onbedreigd naar de overwinning lopen. Wel heeft Steff er voorzichzelf nog een prima loopnummer van gemaakt en liep zelfs nog iets uit.

Tim kon Martijn snel weer voorbij maar het gaatje naar Ricardo kreeg hij helaas op z’n favoriete onderdeel niet meer dicht maar wel een mooie 3e plek. Martijn werd 4e en daarachter liep daan nog keurig naar de 5e plek.

Met 3 man in de top 5 en 2 op het podium kan de TTW Safe-ID/Rimskys-Horns formatie behoorlijk tevreden zijn. Verwacht al deze mannen van de top 5 ook maar terug in Weesp!

De volgende team wedstrijd is in Rotterdam op 15 juli. Dan gaan we er weer met ze allen staan om onze 7e plek in de eredivisie te verdedigen.

tot dan

Uitslag:
Steff 53.32
Ricardo 56.14
Tim 56.37
Martijn 57.29
Daan 57.38