Mooie prestaties TTW Heren tijdens de Duin triathlon

Afgelopen weekend was de Duin triathlon in Almere. Op zondag stonden de mannen van de eredivisie, de tweede divisie en de vierde divisie aan de start.

Om 08.30 uur startten de mannen van de vierde divisie, zij moesten een sprint triathlon afwerken. Voor sommigen was het de eerste keer in een stayerwedstrijd.  De mannen hebben goed gedaan: Bart-Jan van Barneveld werd 32ste, Eelco Bruinsma 49ste, Javier Barrero Gomez zat daar vlak achter als 52ste, en als laatste van het team was de teamcaptain Jan-Pieter Varkevisser met een 82ste plek. Als team zijn ze 13de geworden en hierdoor maken zij een sprong in het klassement van 23 naar 18. Ga zo door mannen!!

Tegen 12:00 uur waren de mannen van de tweede divisie aan de beurt. Bij het zwemmen zaten ze goed voorin. Het fietsen ging in diverse tempo’s of zoals Kelvin zei dit was ‘insane’.  Met drie man in de kop van de wedstrijd begonnen ze aan het lopen. Er werd hardgelopen waarbij het erg warm. Uiteindelijk was de uitslag: Martijn Boot 4de, Kelvin van der Doe 6de, Daniel Nagel 8ste en Jorrit 28ste. Hiermee werd het team eerste. En staan ze in tussenklassement 2de, ze liggen dus mooi op (promotie) schema.

Tweede divisie team op 1!

Dan om 18:45 uur het klapstuk van de dag, de Triple mix voor de eredivisie heren. Triple mix zijn 3 heats, waarbij elke keer de volgorde anders is, en tussen de heats was er 10 minuten pauze.  Vooraf overleg gehad omdat de atleet zelf geen tijd heeft om zijn spullen in orde tussen de heats. De eerste heat was een mini triathlon, dat ging bij iedereen goed waardoor ze een goede uitgangspositie hadden bij heat 2. Heat 2 begon met lopen, dan fietsen om te eindigen met zwemmen. Door goed de kracht verdelen, rukten de mannen een aantal plaatsen op en maakten ze zich klaar voor de laatste heat. Fietsen, zwemmen en lopen waarbij de volgorde van binnenkomst de uitslag is. Daan Jacobs had goede vorm en eindigde als 14de, zijn broer Tim werd 25ste, Tim de Braber, die na zijn overwinning in Woerden nog steeds gretig was werd 27ste en Pim Lebouille 36ste en ons nieuwe teamlid Tristan Olij werd in zijn eerste eredivisiewedstrijd verdienstelijk 50ste. Het team werd 6de wat een goede opening is van het seizoen.


Eredivisie team voor de start