Het seizoen is begonnen voor de ACE TTW Ladies

Onder zonnige omstandigheden trapten tijdens de teamtriathlon in Arnhem de Eredivisie en de 2eDivisie ladies een nieuw seizoen van de ‘Teamcompetities Triathlon’ af. In dit raceformat leggen de teams gezamenlijk het parcours af. De eindtijd van de 3e atlete telt voor het klassement. Het zwemonderdeel bestaat uit 475m zwemmen in een 25m. buitenbad. Fietsen (20 km) en lopen (5 km) over een heuvelachtig parcours.

ACE TTW Ladies 3

 

De TTW Ladies 3 (2eDivisie) starten als eerste met Janke, Ingrid, Tanja en Nicolien. Nicolien zwemt op kop met Tanja en Janke schuin naast haar. Ingrid zwemt achteraan om te duwen waar nodig. Met een zwemtijd van 08:45 min. klimmen ze uit het water. Na 38:52 min. fietsen kan het looponderdeel beginnen. Het drietal Janke, Tanja en Ingrid lopen 25:20 min. De eindtijd van 01:15:32 is goed voor een verdienstelijke 17e plek. Nicolien finisht 2 minuten later.

 

ACE TTW Ladies 2

De TTW Ladies 2 (2eDivisie), bestaande uit Nienke, Julia, Lobke en Merel, starten 9 minuten na het 3e TTW Ladies team. Het zwemmen gaat een stuk sneller dan geoefend en ze klokken de snelste zwemtijd in de 2eDivisie (7:56 min). Op de fiets wisselen Julia en Merel van kop. Nienke heeft het zwaar en wordt gecoacht om bij te blijven. Lobke fietst achteraan en blijft het wiel van Nienke volgen. Na 36:27 min. racen ze de wisselzone in en maken zich op voor het lopen. Julia, Lobke en Nienke lopen sterk en finishen na 22:29 min. De eindtijd is 01:09:16 uur en dit is goed voor een mooie 4e plek.

ACE TTW Ladies 1

Om 15:33 uur is het de beurt aan de Eredivisie dames Marleen, Paula, Deborah en Jolanda. Het raceplan gaat alleen anders dan gedacht. Een mindere zwemtijd was ingecalculeerd en dit zou met de sterke fietsers en lopers ruimschoots goed gemaakt worden. Paula zwemt op kop waarnaast Deborah en Jolanda liggen. Achteraan zwemt Marleen om Jolanda waar nodig een duwtje te geven. De laatste baan zwemt Marleen voluit om vast te gaan wisselen, hiermee  pakt ze een voorsprong. Paula, Deborah en Jolanda pikken haar na 6 à 7 km. fietsen op. Het verloopt nog volgens plan, maar dan schiet er bij het tweede rondje kramp in Jolanda’s kuit. Paula, Marleen en Deborah fietsen door en dit betekent dat Paula onverwachts moet lopen. Samen met de snelle Marleen en Deborah wordt zij voortgeduwd. Jolanda weet zich te herpakken en gaat in de achtervolging. Het drietal finisht in 01:06:21 minuten. Jolanda loopt ijzersterk en finisht 8 sec. later. De dames hebben een strijd moeten leveren en worden 10e.

Deze Super Sunday is een mooie aftrap van het seizoen. We weten waar we staan in de divisies, waar nog winst te behalen valt en wat de verbeterpuntjes zijn. Er zit nog meer in en we kijken uit naar de volgende wedstrijd. Voor de 2eDivisie is dat Almere Duin op 28 mei. De Eredivisie gaat op 4 juni strijden in Amsterdam-West dat ook het Nederlands Kampioen voor de sprint afstand is.

Dank aan alle sponsoren en supporters waardoor we een mooi seizoen tegemoet gaan!

ACE Pharmaceuticals, Man Financial Services, Hoveniersbedrijf Karel Schrijvers, Gemeco Fijnmetaal, Chalet Beyond, Notaris Weesp van Elten van de Griend, Turqoize, Hand-Made by van der Linden, Bijvoet Sport, Sinner, Tijdritshop, FysioTrainingscentrum Weesp, TTW