Dit was de “Super Sunday” van TeamTTW dames!

Het was met recht een super sunday in Almere Duin voor de ladies van TeamTTW. Zij mochten met alle drie de divisies starten op deze bloedhete zondag.

De ladies van de 2e divisie startten om 11.10 in een stayerssprint wedstrijd. Voor Astrid de Graaf een heuse come back! 9 maanden na de geboorte van haar zoon weer de eerste wedstrijd. Goed gezwommen en gefietst. Astrid: ‘Het lopen was pittig, daar kan nog wat aan gesleuteld worden.’ Ingrid Ernst kreeg bij het opstappen op de fiets haar stuur in haar maag doordat iemand voor haar onvoorzien remde. Pijn op de fiets en met lopen was het gevolg, nadat Tanja Oldenhof-Veldman haar gepasseerd had deed ze het rustig aan, maar is gefinisht. Maryvonne van den Berg mocht op haar verjaardag racen. Met zwemmen is zij als 5e dame uit het water, wauwie! Jammer genoeg kan zij niet aanhaken bij de voorste fietsgroep. Astrid de Graaf pikt haar op en roept ‘Aanzetten Mar, aannzetten!’ Maryvonne begint als een dolle te fietsen. Astrid commandeert dat een ieder moet meedraaien, maar Maryvonne trekt dit niet meer. Astrid zegt: ‘ik doe jouw beurt wel’! WAUW, als dat geen teamspirit is, super. Lopen viel haar tegen. Tanja heeft lekker gezwommen en kon goed meedraaien op de fiets. Lopen ging ook goed en gaat naar haar idee steeds beter. Uiteindelijk een 13e eindtijd.

De 1e divisie startte om 14.10 met Anna Morsink, Merel l’Ami, Lobke den Holander en Marleen Vos Agnus Gerringa. Voor Anna was het haar eerste echte start in een divisiewedstrijd omdat ze vorig jaar vanwege haar leeftijd nog niet mocht starten. Ze deed het super en is als 34ste geëindigd van de 84. Voor Merel haar vuurdoop in ons team en meteen zoiets heftigs als de triplemix met geleende pedalen en schoenen van Gijs Bergman omdat vlak voor het inchecken bleek dat toeclips niet mochten. Merel liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en knokte zich door de wedstrijd heen. Lobke vond de zwemstart in de 1e heat heftig. Toen ze wat meer ruimte vond kwam ze lekker in de wedstrijd en had ze een mooie race. Marleen was vooraf best nerveus hoe alles zou gaan verlopen, maar toen de wedstrijd eenmaal gestart was genoot ze enorm. Bij iedere aanmoediging kreeg ze een glimlach van oor tot oor. Het soepele verloop van de wedstrijd kwam zeker door de goede voorbereiding van Jolanda ten Brinke en haar coördinerende taken samen met Deborah Schouten. Er is op dit moment nog geen teamuitslag bekend.

Ook de Eredivisie ladies mochten aantreden in een triplemix wedstrijd. Aan Jorieke, Dirkje, Julia en Paula de eer. De wedstrijd begon met een hoop zenuwen. Toeclips of geen toeclips, verboden wielen, badmuts op of af tijdens het fietsen. Mag je eigenlijk starten met een fietshelm op? Na het startschot werd het zwart voor de ogen, 200 meter zwemmen is best kort dus de ladies gingen voluit. Een beetje jammer dat Jorieke en Paula elkaar hierbij steeds sloegen. Jorieke haar grootste overwinning was dat Kyani haar eraf probeerde te fietsen, maar dat zij grinnikend in hun wiel dook. Heel veel ‘blunders’ later,: Jorieke kreeg haar helm niet op, kon haar fiets niet vinden en kreeg haar schoenen niet aan, Paula en Julia vergaten hun spullen in de bakken te doen, was daar dan eindelijk de finish!
Dirkje is 4e geworden en Jorieke 11e. Er is op dit moment nog geen teamuitslag bekend.

Alle supporters en mede triatleten bedankt voor de enorme steun langs de kant.

Nog een super bedankje aan onze held Gijs Bergman voor het lenen van zijn schoenen en het supersnel verwisselen van een aantal pedalen.