Almere Duin, niet in Duin maar in Haven!

Duin triathlon

Dit weekend stonden de 6 teams van TeamTTW klaar om het seizoen in te knallen tijdens de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen: de Duin triatlon (die dit jaar niet plaats vond in Duin, maar Almere Haven). Het water was fris, maar met een perfect triatlon weertje, een nóg gezelligere locatie en na een flinke winterperiode trainen waren alle teams er klaar voor!

Zaterdag 

2edivisie dames

Als eerste mocht het team van de tweede divisie de spits afbijten met een teamsprint. Ingrid Ernst, Merel Verlinden en de áller nieuwste aanwinst van het team Sandra Montagne, hebben een mooie prestatie neergezet tijdens deze team time trial. Het was het nog wel even puzzelen wie zou gaan starten. Merel en Ingrid waren zeker. Gelukkig was Sandra (moeder van Anna) bereid om met ons te starten.

Een wedstrijd waarbij het de bedoeling is dat je samen zwemt, fietst en loopt. Best een uitdaging met verschillende niveaus binnen een team, maar in dit format komt de echte team spirit naar boven. Als je elkaar niet helpt, ben je nergens. Op één ding na het haar van Ingrid was nog niet gevlochten. Dit wist ze slim op te lossen door gewoon bij de tegenstander te gaan zitten en daar haar haar in te laten vlechten. Coach Tanja heeft haar bijdrage geleverd door de dames te ondersteunen voor en tijdens de wedstrijd. Het water was koud. Sandra had wat moeite met koers houden, maar Merel en Ingrid wisten haar de goeie kant op te sturen. Na 750 meter zetten we weer voeten op de kant. Sandra heeft het super gedaan afwisselen in het wiel van Merel en Ingrid. Na wat gevloek gingen de hardloopschoenen aan en begon het looponderdeel. Voor Sandra een mooi persoonlijk record op de 5 km én een sterk debuut bij de TTW ladies. Nadat alle teams binnen waren, bleek dat we een mooie 19deplek hebben behaald. 

2edivisie heren

Afgelopen zaterdag startte het tweede divisie team gehavend aan de eerste wedstrijd. Martijn Boot moest door privé-omstandigheden op het laatste moment helaas afhaken. Na veel overleg is besloten om Marc Schouten te laten starten voor alleen het zwemmen en fietsen zodat er toch met 4 man gestart kon worden. 

Dan de wedstrijd zelf. Het water was behoorlijk koud met 14 graden, dat was in het begin van het zwemmen duidelijk te merken. Jorrit kwam moeilijk in zijn slag waardoor Barry en Kelvin iets moesten inhouden. Het geluk was dat Marc uiteindelijk bij kon blijven. Hierdoor kon er met 4 man gestart worden met fietsen. Fietsen ging goed, er werd goed rondgedraaid waardoor het tempo hoog werd gehouden. Zoals afgesproken stopte Marc, en na een snelle wissel gingen Barry, Jorrit en Kelvin hard van start bij het lopen. 

Achteraf iets te hard maar gelukkig kon het tempo hersteld worden. 

Uiteindelijk werd het team 11de, dit was niet het resultaat waarop vooraf gehoopt was. Maar gezien de gebeurtenissen van eerder de dag en tijdens de wedstrijd was dit het hoogst haalbare. Het doel is nog steeds promotie maar na 1 wedstrijd zal het heel moeilijk worden. 

Snel door naar volgende wedstrijd in Weert waar we iets recht willen zetten.

Zondag

Alle teams druppelden rustig het midden terrein op en er ontstond al snel een teamtentenkamp met een gezellig sfeertje. Ook de eerste- en eredivisie teams mochten tijdens een team time trial laten zien wat ze in huis hebben na een winter trainen. Beide teams moesten zich ’s ochtends eerst nog even individueel kwalificeren in een mini-triatlon. Na 200meter zwemmen, 5km fietsen en 1,5km lopen kom je volledig verzuurd over de finish. Na een paar uurtjes rust en opgeladen voor de team time trial (waar we écht voor kwamen) mocht de eredivisie als 10evan start, de eerste divisie als 13e

Eredivisie dames

De hypersprint, hyper-niet-one-ding! Gelukkig was het snel voorbij! De kop was er af, wachten op de teamtrial. Dat we geen top 5 waren geëindigd op basis van de totaal tijden kwam volgens Kim door onze gemiddeld hoge leeftijd. Jorieke trok een wenkbrauw op. Kim is nieuw in het team en had nog niet helemaal door dat ze haar (oudere) teamgenoten nog hard nodig ging hebben in de team trial. Pas op het moment dat Kim met fietsen op kop kwam tijdens de teamtrial en het gemiddelde omhoog blies had Jorieke haar helemaal vergeven .

Afin, in een zwerm van teams startte we eerder nog het zwemonderdeel. Paula pakte direct de kop en sleepte ons er heerlijk stabiel doorheen. Ook met fietsen heeft Paula moedig het grootste deel van het kopwerk gedaan alsof het niets was. Pas later op de foto’s zagen wij dat Paula daarna helemaal naar de “getver” was. Dat is goed, zo hoort het.

Bij lopen was onze Julia de heldin. Moedig stampte ze in het ritme en tempo van de atletische Kim mee. Onze fietskoningin bleek bijna net zo hard te kunnen als Kim. (Die er op zit en zelfs in boekjes staat omdat ze zo goed is). Ge-drie stapte Julia, Kim en Jorieke bezweet en wel door naar de finish. Samen zijn we sterker dan alleen, bleek uit onze stijging van 2 plekken in de teamranking. En de dames met puzzelboeken-pakken wilde ons inhalen op de fiets… mooi niet! Na een paar seconden haalde Kim hen terug in de werkelijkheid. We haalde het team in en hebben ze daarna nooit meer terug gezien.

Eredivisie heren

Op zondag 19 mei stond ook de competitieopening van 2019 voor de heren in de eredivisie op het programma in Almere. Ook dit team beleefde een iets verstoorde voorbereiding en daardoor kon er niet gestart worden in de sterkste opstelling. Natuurlijk wil TeamTTW zo hoog mogelijk komen in de eredivisie maar dat zat er zondag niet in. Helaas hielp het race format van dit weekend ook niet geheel mee maar ondanks dat heeft het team er een goede dag van gemaakt.  

In de ochtend stond er, net als bij de eredivisie dames, een individuele kwalificatie op het programma en later in de middag een team time trial.

Tijdens de ochtendkwalificatie waren Steff, Tim en Daan erg snel. Maikel en Robert moesten hier iets toegeven op de tijden van hun teamgenoten. Vooraf werd hier al een beetje rekening mee gehouden. Zelf zeiden Maikel en Robert al tegen elkaar dat ze verre van fit waren maar dat hun deelname, ‘one for the team’ was! Super dat beide heren gestart zijn en, voor het teambelang, alles gegeven hebben om er het beste van te maken met elkaar. Dat onderstreept de teamspirit die er bij TTW ook heerst naast de prestatie. Het team eindigde de ochtendserie op een 13e plaats. Dit betekende meteen dat er als 13e team gestart werd in de middag. Er werd gestart met 53 seconde voorsprong op de nummer 14 en dat er gestart werd met een achterstand van resp. 11 en 25 seconde achterstand op de ploegen 11 en 12.

Tijdens de team time trial werd er 1 ander team ingehaald en kwamen de TTW atleten nog dicht in de buurt van het inhalen van het team dat 2 plekken voor hen gestart waren. Dit lukte helaas net niet zodat de Weesper triatleten op een 12e plek eindigde bij de seizoensopener van 2019. De volgende wedstrijd is over 3 weken in Weert en dan zullen er andere namen staan en proberen we de gang naar de middenmoot in te zetten!

1edivisie dames

Voor de 1e divisie stond net als voor de eredivisie in de ochtend een individuele supersprint op het programma (200m-5km-1,5km). Eva startte als eerste gevolgd door Anna, daarna Margalith en Jolanda. Al onze tijden bij elkaar opgeteld leverde een 12e plaats op in de ochtend serie. Kijkend naar de uitslag lagen onze tijden dicht bij elkaar, dus dat gaf hoop voor de middag. ‘s Middags stond een team sprint op het programma. We startten tegelijk met 3 teams in drie seconden. Onze tactiek om zo dicht mogelijk bij elkaar te blijven viel letterlijk en figuurlijk in het water. Gelukkig vond Eva de benen van Margalith en kon Anna Jolanda door het Gooimeer heen loodsen. Na even op elkaar gewacht te hebben, kwamen we elkaar op de fiets weer tegen waar we dankzij het vele kopwerk van Jolanda lekker hebben gereden. 

Aan het looponderdeel zijn we zonder Jolanda begonnen, ze kreeg last van kramp. Na de eerste ronde waren we alweer bij elkaar. In de tweede ronde hadden we maar één doel: de 4 teams inhalen die we voor ons zagen lopen! Door elkaar te helpen is dat gelukt. We zijn als 10e gefinished! 

Beide teams hebben enorm hard geracet en mooi teamwork laten zien. De dames van de 1e divisie hebben zich opgewerkt naar een prachtige 9eplek. De eredivisie dames hebben zich opgewerkt naar een knappe 8eplek.De basis voor de rest van het seizoen staat. Door het steeds hogere niveau in alle divisies staan we scherp voor de komende wedstrijden. We hebben er zin in!

4edivisie heren

Het 3eTeamTTW heren team kwam op zondag ook in actie. Dit team komt uit in de vierde divisie en er stond een team time trial op het programma. Net als het 2eTeam start dit team met 4 atleten ipv 5 zoals in de eredivisie. Cees, Javier, Bas en Eelco kwam gezamenlijk uit het water en snelde richting de wisselzone. Helaas kwam het team met z’n 3-en terug bij de wisselzone. 1 van de atleten moest deze groep laten gaan en moest de strijd staken. Aangezien de tijd van de 3eatleet telt betekende dit dat deze 3 atleten door moesten naar de finish. Dit is gelukt in een tijd van 1:12:06 wat goed was voor een stevige plaats in de middenmoot. De volgende wedstrijd voor dit team in ook in Weert waar een OD op het programma staat.