TeamTTW Ladies nemen deel aan de Knipscheer tijdrit in Almere

Op zaterdag 15 april stond de knipscheer tijdrit (21 km) in Almere op het programma van de TTW Ladies. Aan de start stonden twee teams. Het eerste team bestond uit: Marleen, Paula, Julia en Deborah. Het tweede team bestond uit: Merel, Margalith en Nicolien. Door blessures en andere verplichtingen etc was het helaas niet gelukt een vierde lady te vinden.

Zowel de dames uit Lelystad en Weesp waren op de fiets vertrokken vanuit huis naar de start van de tijdrit. Gelijk een mooie opwarming. Voor de Ladies uit Weesp ging de tocht zo voorspoedig (wind mee en sneller dan gepland), dat ze veel eerder aankwamen. Op het laatste stukje van de route kwamen alle Ladies elkaar tegen en zo kwamen we allemaal tegelijk aan. Wat een toeval!!

Eenmaal daar heeft Paula de startnummers opgehaald en is de rest zich warm gaan aankleden. Polder en wind. Brrrrrrrrrrr. Iedereen bereidde zich op zijn eigen manier voor; stukje warm lopen, kop koffie halen, bij de andere series kijken of onder een warme deken zitten.

Als eerste startte het tweede team.

Voor Nicolien en Margalith was het de eerste keer dat ze met het team startten. Ook het fenomeen waaierrijden en de kop overnemen was nieuw. Gelukkig was Ingrid als versterking/coach aanwezig om dit aan ons uit te leggen en uit te tekenen. Ook werd de manier van communiceren met elkaar nog even doorgenomen. Heel fijn!

Na wat spannende momenten bij het starthek vertrokken de ladies vanuit de starttent. Wat fijn dat Merel al zoveel ervaring had. Zij gaf tijdens de race aanwijzingen en aanmoedigingen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Na 14 km draaiden we de bocht om voor nog een 7 km straffe wind tegen. Dat viel niet mee! Nicolien en Margalith waren al best een beetje moe. Merel die nog wel wat kracht in de benen over had heeft 7 km kopwerk gedaan tegen de wind in. Respect! Uiteindelijk zagen we daar gelukkig de finish in zicht. Na nog wat fanatieke aanmoedigingen van Ingrid en Linda kwamen we over de finish in een tijd van 37.45.00

Iets later stond het eerste team aan de start. Tactiek was van tevoren al besproken. Snel kop over kop en Marleen in het midden houden om haar te sparen. Na het aftellen van de organisatie vertrokken ze als een speer. Het liep eigenlijk allemaal heel lekker en soepel. Er werd vlot gewisseld en duidelijk gecommuniceerd. Het tempo was ook mooi waarbij iedereen erbij kon blijven. Het eerste stuk hadden we over het algemeen wind mee waarbij zelfs de 49.8 km/uur kon worden aangetikt. Na de laatste bocht ingedraaid te hebben kregen we pal wind tegen. Wat was dit bikkelen en beuken tegen de wind in. Gelukkig waren we er bijna!!! De laatste meters gaven we nog alles wat erin zat en kwamen we in een tijd van 34.46.70 over de finish.

Na wat bijgekomen te zijn hoorden we dat het eerste team 8e is geworden en het tweede team 14e van de 19 deelnemende teams.

Dit was een mooie oefening als generale repetitie voor de super sunday in Arnhem op 30 april.